Kweekcentrum Top Totaal Duiven
Kootwijkerbroek (NL)

Geschiedenis

Duivenkweker Jaap Schut

Jaap Schut is een fervent duivenmelker. Al jaren begeeft hij zich in de duivensportwereld. Zo boekte hij in 2010 succes met duif Leah. Zij werd in 2010 in Afdeling 7 derde beste duif op de dagfond. En in 2011 was Leah de negende beste duif in dezelfde categorie. 

Leah presteerde opmerkelijk beter dan Jaaps andere duiven, die in hetzelfde hok zaten en dezelfde verzorging kregen.Jaap zag daardoor al snel in dat de kwaliteit van duiven onderling behoorlijk verschilde. En dat je dus een duif van een goed ras in je bezit moet hebben, wil je meetellen in de wereld van de duivensport.

Jaap besloot zich te richten op goede kwaliteit en zocht een paar topduiven bij Falco Ebben en Mark van den Berg. Dat bleek een goede zet : het jaar erop verliep de éénhoksrace waaraan zijn duiven meededen heel goed! En volgden meer successen.In 2019 werd Jaap 7e Nationaal Kampioen Jongen Duiven.

Familiebedrijf

Jaaps passie voor het duivenmelken wekte aanstekenlijk. Al snel raakten zijn schoonzoons Richard van den Top (top totaal - recreatiechalets en mantelzorgwoningen ), Marco van Veen en kleinzoons Eric en Richard Jr al net zo verknocht aan deze sport. Daarop werd besloten om samen een duivenkwekerij te beginnen en zo andere belangstellende de kans te bieden om de jonge afstammelingen te kopen.

De familie schafte in totaal 20 rasduiven met DNA-Certificaat aan bij de fenomenale Gerard Koopman. Topkwaliteit dus! Het oude kantoor van richard werd door jaap omgebouwd tot een nieuwe kweekhok, compleet met niewe kweekboxen en een prachtige ruime Habru-ren .Hier worden de duiven met veel liefde, aandacht en kennis van zaken verzorgd